suveniruri-romanesti

Asociatie din Romania cauta clienti care sa vanda obiecte de artizanat ca suveniruri catre turisti

Valoarea investitiei solicitate: € N/A

Descrierea Oportunitatii:

Centrul Regional pentru Dezvoltare Comunitara si Mediu (C.R.D.C.M.) este o asociatie non-guvernamentala, non–profit, infiintata in octombrie 2010 si al carei scop este “de a contribui la prevenirea si combaterea degradarii mediului si la îmbunatatirea calitatii vietii prin crearea conditiilor de progres cultural si social”.

Unul dintre obiectivele organizatiei este “pastrarea si valorificarea traditiilor populare romanesti, identificarea, inventarierea, cercetarea, conservarea, restaurarea, întretinerea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural în vederea asigurarii accesului democratic la cultura si a transmiterii patrimoniului cultural generatiilor viitoare”

Produse:

· Tesaturi si articole brodate/crosetate in stil tradional romanesc: carpete, paretare,

· stergare, scoarte, covoare, fete de masa brodate, batiste brodate, mileuri;

· Obiecte de uz casnic din lemn: linguri, furculite, farfurii, aplice, bastoane, rame tablouri;

· Obiecte din ceramica;

· Obiecte confectionate din rachita: cosuri, papuci de casa;

· Obiecte de cult: icoane

Produsele vor proveni de la mestesugari si vor fi vandute prin intermediul magazinului online si al hotelurilor din Craiova.

Cumparatorii vizati provin în principal din categoria proprietarilor de pensiuni turistice si agroturistice cu specific tradional.

Alte categorii de potentiali clienti sunt: turistii straini cazati în hotelurile craiovene, colectionarii de asemenea obiecte si romanii stabiliti in strainatate care doresc sa achizitioneze produse traditionale romanesti.

Principala resursa sunt artizanii locali din regiune, indiferent daca au sau nu un magazin propriu de desfacere. Ne propunem incurajarea, in special, a acelor mestesugari care nu sunt certificati si pe care ii vom sprijini in obtinerea certificarilor necesare pentru a vinde asemenea produse.

Organizatia noastra dispune de echipamentele electronice necesare infiintarii intreprinderii sociale si va coopta voluntari (specialisti IT si contabil) pentru realizarea afacerii.

Produsele vor fi vandute la preturile stabilite de catre mestesugari, avand in vedere preturile produselor similare din comert.

Costurile de transport/curierat se vor refleca in pretul produselor.

Caracterul social al afacerii este asigurat de faptul ca mestesugarii vor primi pretul stabilit de ei pentru produsele care vor fi comercializate. Magazin-ul nostru on line este de fapt un site de promovare a mestesugurilor si obiectelor tradionale romanesti, infiintat cu scopul de a spijini mestesugarii tradionali astfel incat acestia sa obtina venituri din confectionarea produselor.

Caracterul social este reflectat si de sprijinul pe care organizatia noastra il va oferi mestesugarilor care nu sunt certificati/autorizati in obtinerea documentelor certificarilor necesare.

S-ar putea sa fi interesat si de:

Afaceri profitabile/ Firme de vânzare

Cursuri Afaceri

Posted in Oportunitati de afaceri and tagged , , , .