reciclare materiale reciclabile

Colectare materiale reciclabile – Rromii recicleaza materiale de ambalaj

Valoarea investitiei solicitate: € N/A

Descrierea Oportunitatii:

Asociatia Impreuna Pro Educatie, Sanatate Oameni si Economie Sociala (E.S.O.E.S.)  – Craiova este o organizatie civica non profit infiintata in anul 2012.

Misiunea E.S.O.E.S. este de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor de rromi din regiunea Sud Vest Oltenia.

Echipa organizatiei este formata din activisti rromi, cu vasta experienta in elaborarea si implementarea de proiecte/programe adresate comunitatilor cu rromi, in realizarea de analize/studii care reflecta situatia comunitatilor cu rromi, cu experienta in realizarea si implementarea de campanii de informare si constientizare a membrilor comunitatilor cu rromi, cu experienta in livrarea sesiunilor de formare a adultilor, cu experienta in implementarea campaniilor de lobby si advocacy.

Intreprinderea sociala “Rromii recicleaza materiale de ambalaj” se va concentra pe colectarea de materiale reciclabile (pet-uri, doze, carton, hartie). Acestea vor fi colectate, presate si transformate in baloti.

O parte din materialele reciclabile se vor comercializa catre firmele de reciclare, iar  cealalta parte va fi transformata in granule/fulgi, avand un cost mai ridicat de comercializare.

Principalii nostri clienti pe care ii avem in vedere sunt reprezentati de firmele mari de reciclare precum si de producatorii de mase plastice si textile.

Pentru initierea afacerii vom incheia contracte de colaborare cu institutii publice si ONG-uri, firme mari de reciclare.

Din reutilizarea fulgilor de PET se pot obtine: fibre, folii sau placi, benzi pentru fixarea produselor pe paleti, pentru inchiderea cutiilor etc., componente pentru industria auto (grila din fata radiatorului, manere pentru usi), componente pentru corpuri de iluminat, bunuri de uz casnic, dale pentru pardosele etc.

Pentru colectarea materialelor reciclabile vom aborda asociatiile de locatari, societatile comerciale si orice alte firme interesate de valorificarea deseurilor din regiunea Sud-Vest Oltenia. Personalul intreprinderii sociale va fi constituit din minim 20 de persoane din comunitati dezavantajate (cu precadere etnici romi). Tinand cont de faptul ca majoritatea lor au mai fost «colectori neautorizati» inainte, consideram ca avem un atu pe piata. Alte avantaje ale intreprinderii noastre sociale sunt: efort organizatoric  ridicat, asigurarea  de  resurse  umane  cu abilitati  antreprenoriale,  un  sistem eficient de colectare, extinderea ariei de colectare a materialelor reciclabile prin intermediul antreprenorilor, obtinerea marcii sociale pentru intreprindere care in timp va genera avantaje fiscale.

Pretul va fi stabilit in functie de costurile de productie si si de cerere. Se va practica o politica de discount comercial la livrarea unor cantitati mari de peturi, doze, hartie, carton.

CARACTERUL SOCIAL AL AFACERII consta in investirea integrala a profitului realizat in crearea de noi locuri de munca pentru persoanele defavorizate si in utilaje/echipamente care sa le usureze munca.

S-ar putea sa fi interesat(a) si de:

Afaceri profitabile/ Firme de vânzare

Cursuri Afaceri

Posted in Oportunitati de investitii and tagged , , .